zondag 30 april 2017

Chemo 5 - infuusdag 1



Mn laatste blog is al van een kuur geleden. Ik vind het moeilijk om telkens in herhaling te vallen. Veelal de zelfde terugkerende bijwerkingen en om die iedere keer weer te benoemen, jullie kunnen je er ondertussen wel iets bij indenken. 

Fijn om te vertellen is wel dat afgelopen maandag de misselijkheid onder controle is gebleven. Waar het bij infuusdag 2 van chemo 4 behoorlijk mis ging (extra medicatie via infuus toch te laat gekregen) is het nu weggebleven, gelukkig! 
Het was wel weer een lange zit van 8.30 tot 16.00. Maar zoals mn vriendin zegt, het eerste infuus is een 'slaapfeestje', want ik slaap een groot gedeelte door de kuur/medicatie die ik voor de daadwerkelijke chemo krijg. 

Nog 3 infusen te gaan...5 juni de laatste...ik kijk er naar uit om mn leven weer wat op te pakken.

dinsdag 4 april 2017

Chemo 4- infuusdag 1


De eerste week van de 4e kuur zit er alweer op. De 'vertrouwde' bijwerkingen zijn er maar verdwijnen gelukkig ook weer.

Al 3 maanden zijn er voorbij gegaan sinds de start op 2 januari 2017. Waar je eerst tegen een half jaar kuren aan zit te hikken, ben ik nu over de helft en dat werkt mentaal goed door. 
Ook lichamelijk is het te doen al zijn er zeker minder makkelijke dagen waarvan je hoopt dat ze snel weer voorbij zijn. Maar al met al wil ik zeker niet klagen.

De dagen na het het infuus mogen dan te doen zijn, maar de infuusdagen zelf lijken weer meer problemen te geven. De misselijkheid, die redelijk goed onder controle was, is de afgelopen infusen toch weer erger geworden.  Zelfs de extra medicatie helpt nu niet meer voldoende.
Als ik wat eet valt het verkeerd en krijg ook echt weerstand om bepaalde dingen te eten. Zelfs het ijsje (tegen de pijnlijke tong/mond) kon ik afgelopen maandag niet meer verdragen. Ik werd gelijk misselijk en als ik ze nu ergens zie liggen (bv in onze vriezer want m'n jongste dochter is gek op waterijs :) dan word ik er echt niet vrolijk van.
 
Ze gaan nu overleggen met de arts voor evt andere medicatie. Ik hoop echt op verbetering want ik kan je zeggen, zelfs de autorit naar huis is een uitdaging als je misselijk bent :(