donderdag 23 maart 2017

Goed nieuws!


Vanmorgen de uitslag van de scan gekregen en er is niks verdachts meer te zien!!! De aangetaste klieren in mn hals en buik zijn helemaal verdwenen dus de kuren doen goed hun werk! Er zit vandaag een grote lach op mijn gezicht 😁

De eerste helft zit erop en maandag start chemo 4 - infuus 1. Ik ga er weer vol goede moed tegen aan!

dinsdag 21 maart 2017

Scan-dag

Vandaag de ct scan gehad. En wat zat het mee! Door de picc-lijn deze keer geen drama met het aanprikken voor de toediening van de contrastvloeistof. 

In december toen ik de ct in Oostburg kreeg heeft de man mn arm zo strak afgebonden dat ik er wat van moest zeggen omdat ik het niet meer kon uithouden, de tranen sprongen in m'n ogen terwijl ik echt wel wat gewend ben. Na twintig minuten was het uiteindelijk gelukt en kon de scan beginnen.

Bij de pet scan in Goes was het helemaal 'feest'  5 pogingen waren er nodig. Waarvan de laatste 2 op de recovery kamer door anesthesie personeel. Dat had ik nog niet eerder mee gemaakt, eerst een reis door het ziekenhuis om vervolgens op de uitslaap kamer tussen de patiënten terecht te komen.  Zo kom je nog eens ergens. Drie kwartier later kon de scan alsnog starten.

Maar vandaag ging dus super snel, even aankoppelen en hup de scan kon gelijk al beginnen. En deze keer dus ook geen grote blauwe plekken op mn armen! 

Donderdagochtend naar de arts voor de uitslag. Toch wel spannend. Al ben ik positief toch geeft het onbewust al sinds vorige week wat meer spanning.  Jullie horen ervan.

woensdag 8 maart 2017

Meevaller

Wat een meevaller dit infuus! De grote 'boosdoeners' zijn deze keer weggebleven en ook het algehele gevoel van ziek zijn was minder aanwezig dan de vorige keren. De slokdarmklachten zijn sinds zondag wel  lastig (vergeten medicatie?) en door de antibiotica voor de blaasontsteking zijn m'n darmen weer even ontregeld, wat uiteindelijk weer obstipatie tot gevolg heeft. Maar dat zijn zoals eerder gezegd de kleine ongemakken.

Het gekke is dat je uiteraard dankbaar bent voor iedere dag die 'meevalt' maar dat later toch de twijfel toeslaat. Wat als mn lichaam niet meer goed reageert op de chemo? Is dit nou een goed teken of een slecht teken?
Dan ben je daar toch onzeker over. Maar we gaan er maar vanuit dat alles gewoon naar behoren z'n werk doet en dit hopen we dan ook te kunnen zien op de ct scan van 21 maart. De zwelling in mijn nek is helemaal weg en hoop dat ook in m'n buik niets meer terug te zien is. De 23e staat de afspraak gepland bij de arts voor de uitslag en krijg dan ook te horen of ik mag beginnen met de 4e kuur.

Vorige week vrijdag ben ik nog even op de afdeling langs geweest. Bij de picc lijn zat er een kleine zwelling. En omdat het risico op trombose groter is moet je dat in de gaten houden. Maar de plek was verder niet rood of pijnlijk. Dus gelukkig niks aan de hand. Waarschijnlijk weer een reactie op die tegaderm pleister, waar ik al een tijdje niet zo'n hele goeie band mee heb ;)

Maar ik heb nu nog lekker een aantal dagen te gaan voordat ik maandag weer
ga beginnen aan het 2e infuus van kuur 3, dan ben ik op de helft en kan eindelijk het aftellen beginnen!